Vettel: “Räikkönen is mijn beste teamgenoot”

16 oktober 2017 — Sebastian Vettel zegt dat Kimi Räikkönen zijn beste teamgenoot is tot dusver, omdat de Fin niet probeert om politieke spelletjes te spelen.


Sebastian Vettel heeft het niet altijd even goed kunnen vinden met zijn teamgenoten. Denk maar aan de samenwerking met Mark Webber bij Red Bull, toen het meerdere keren botste tussen beide rijders.

Vettel en Räikkönen botsten tijdens de race in Singapore, maar dat was omdat de Duitser Max Verstappen achter zich wou houden. Naast dit ene incident vormt de viervoudige wereldkampioen een goed duo met Kimi Räikkönen. Tijdens hun samenwerking van drie seizoenen bij het Italiaanse team bouwden ze een sterke relatie op, waar Vettel comfortabel de eerste rijder is.

Volgend seizoen blijven Vettel en Räikkönen nog teamgenoten. Vettel blijft bij Ferrari tot 2020, terwijl Räikkönen een nieuw contract tekende tot het einde van 2018.

Tijdens een interview met Autosport verklaarde Vettel wie zijn ideale teamgenoot is. “Je teamgenoot kies je niet zelf en dat vind ik goed zo. Ik ben er dan ook niet veel mee bezig. Het is natuurlijk makkelijker als je met iemand kan samenwerken waar je respect voelt van beide kanten.”

“Vaak proberen rijders alles veel moeilijker te maken dan het is. Het is dan ook goed dat je met iemand kan samenwerken waar er geen politieke spelletjes worden gespeeld, of er geen verwarring is. Kimi is dan ook de beste teamgenoot die ik ooit had. Hij is rechtuit, maar ik kon het ook goed vinden met Daniel (Ricciardo).”

“Met Mark was het soms moeilijk. We waren ook van een andere generatie, waardoor we van bij het begin van de samenwerking niet close waren.”

Verder verklaart Vettel erg tevreden te zijn bij Ferrari. “Ik ben blij en voel me vereerd om te racen voor Ferrari. Maar ik wil winnen. Meet ik mijn geluk met succes? Waarschijnlijk niet. Wat me gelukkig maakt is dat ik uit de wagen kan stappen met het gevoel dat ik alles heb gegeven en tevreden kan zijn met mijn eigen prestatie.”

“Wat me ook erg gelukkig maakt is dat het team achter me staat en dat we allemaal samen werken als één team.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België