Vettel: “Räikkönen verdient betere resultaten”

07 mei 2017 — Volgens Sebastian Vettel heeft zijn teamgenoot bij Ferrari, Kimi Räikkönen, nog niet de resultaten gehaald die hij dit seizoen verdient.


Terwijl Sebastian Vettel aan de leiding staat van het kampioenschap, met twee overwinningen uit vier races, behaalde Kimi Räikkönen nog maar één podium. De Fin heeft dan ook al 37 punten achterstand op de Duitser.

Räikkönen werd vierde in Australië en eindigde op meer dan veertig seconden van Vettel tijdens de GP van China, waardoor Sergio Marchionne openlijk kritiek uitte aan het adres van de koele Fin.

De Iceman herstelde zich in Bahrein, na een slechte start van de race, en beleefde zijn beste race van het seizoen in Rusland, waar hij derde werd. Hij eindigde elf seconden achter Sebastian Vettel.

Ondanks de problemen aan het begin van het seizoen, gelooft Vettel dat de resultaten van Räikkönen zullen verbeteren in de toekomst.

“Hij behaalde niet de resultaten die hij verdiende”, vertelt Vettel over zijn Finse teamgenoot. “In Bahrein verloor hij veel tijdens de start, wat hem een plaats op het podium kostte.”

“Ik zie heel goed wat er gebeurt en tot dusver had Kimi het geluk niet aan zijn zijde. Maar ik denk niet dat er iemand in de paddock is die twijfelt aan zijn talent. Hij is één van de meest getalenteerde rijders. Ik denk niet dat er iemand anders naar de WRC kan gaan om daar op hoog niveau te presteren, om dan later terug naar de Formule 1 te komen en meteen snel te zijn. Het zit hem gewoon niet mee op dit moment.”

Räikkönen verwacht ook dat het tij zal keren. Hij gelooft dat hij kan verbeteren als Ferrari de “kleine details” tussen de top vier kan verbeteren.

“Ik denk dat ik een slechte start had van het seizoen. Maar het weekend in Sochi was een stap in de goede richting. We waren tevreden met hoe het weekend verliep, maar we eindigden derde. Als we de kleine details verbeteren, kunnen we vechten om de eerste plaats. De rijders van Mercedes en Ferrari zitten dicht op elkaar, dus de kleine details kunnen een groot verschil maken in het resultaat.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België