logo
 

Vettel: “Ricciardo doet het enorm goed”

19 april 2014 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich vandaag als derde voor de GP van China, al zal de vreugde voor die derde plaats op de startgrid toch enigszins getemperd zijn door het feit dat Ricciardo een plaats voor hem op de startgrid staat.

image
Vettel zelf moest dit seizoen al verschillende keren zijn meerdere erkennen in zijn Australische teamgenoot. De Duitser beseft zelf ook dat hij aan Ricciardo een taaie klant heeft.

“Dit seizoen is echt compleet verschillend aan de vorige jaren. De wagens zijn compleet anders dan die van vorig jaar,” aldus Vettel. “Daniel doet het trouwens erg goed. Hij heeft niet één goed weekend gekend, hij is echt constant goed aan het presteren.”

“Tot nu toe kan hij het maximum uit de wagen halen, iets waarmee ik veel meer problemen ondervind. Maar uiteindelijk beschikken we over dezelfde wagen en wanneer hij mij verslaat dan doet hij dat op een eerlijke en faire manier. Uiteraard heb ik dat niet graag, maar ik moet zelf simpelweg beter presteren.”

Volgens Vettel zal morgen veel afhangen van het weer. Uiteraard wil Red Bull graag op het podium finishen, al zal het team onder droge omstandigheden minder competitief zijn dan in de regen.

“Ze zeggen dat het weer morgen beter zou zijn, maar je kan een weersvoorspelling nooit echt vertrouwen. We kunnen morgenvroeg dus maar best uit ons raam kijken,” besluit Vettel. “Hopelijk kunnen we morgen finishen waar we begonnen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België