Vettel: “Ricciardo had op alles een antwoord”

27 mei 2018 — Sebastian Vettel kon tijdens de race niet profiteren van de problemen van Ricciardo om de GP van Monaco op zijn naam te schrijven. De Duitser kende zelf problemen met zijn banden.


“Ik denk dat we over de snelheid beschikten maar het was een tricky race,” zei Vettel na afloop. “Daniel had heel de race een antwoord klaar.”

“Tijdens de eerste stint kon ik hem redelijk makkelijk volgen. Vervolgens begon hij te pushen op het moment dat Lewis net ging pitten. Toen was hij sterker en konden we niet volgen. Ik ging redelijk snel door mijn banden heen.”

“De volgende stint was het wat hetzelfde. Ik denk dat hij halverwege een probleem had met zijn MGU-K. Ik denk dat dit tegen het einde opnieuw werkte.”

Hamilton en Vettel ondervonden tijdens hun tweede stint al snel problemen met hun ultrasofts, waardoor ze Daniel Ricciardo ondanks de problemen niet echt konden aanvallen.

“Mercedes bevond zich in een gelijkaardige situatie als ons. Zelfs al stonden ze op de band die normaal harder en robuuster moest zijn, toch waren er problemen. Daniel kende met zijn banden helemaal geen problemen,” besloot Vettel.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België