Vettel: “Ricciardo was onverslaanbaar”

27 mei 2018 — Sebastian Vettel denkt niet dat hij Daniel Ricciardo had kunnen bedreigen voor de snelste tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco.

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Daniel Ricciardo is al het hele weekend lang dominant in Monaco. Hij was de snelste tijdens alle vrije trainingen en zette ook een nieuw record tijdens de kwalificatie. Sebastian Vettel reed de tweede tijd, op vier tienden van de Australiër.

De viervoudig wereldkampioen twijfelt of een perfecte ronde genoeg ging zijn om tijdens de race als eerste te kunnen starten.

“Ik ben vrij tevreden”, klonk het bij Vettel na de kwalificatie in Monaco. “Je hebt altijd het gevoel dat er nog wat meer in zat, maar ik denk niet dat ik Daniel kon bedreigen. Hij deed het erg goed. Hij reed een goede kwalificatie.”

“We waren vandaag wat aan het experimenteren met de afstelling om het maximale uit de wagen te halen. Als we op de eerste rij wilden starten, dan wisten we dat dit nodig was. Ik denk dan ook dat het door ons goede werk is dat we vooraan starten aan de race. We kwamen dan ook zo dicht als mogelijk bij Daniel.”

Na een teleurstellende GP van Spanje is Vettel ook tevreden dat zijn bolide in Monaco wel de snelheid heeft.

“Het was zoals verwacht dat Red Bull hier snel is. Ze hebben een sterke wagen en ze hebben meer neerwaartse druk dan wie dan ook.”

“In Barcelona wisten we dat we niet stonden waar we dat wilden. Vooruitkijkend naar de volgende race in Canada, dan zal de situatie weer anders zijn. We moeten afwachten, maar het potentieel zit in de wagen. We moet er alleen in slagen om alles er uit te halen. We moeten verbeteren”, eindigt Vettel strijdvaardig.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België