logo
 

Vettel rijdt één snelle ronde en maakt een fout

16 april 2016 — Het is een tijd geleden dat we Sebastian Vettel niet meer zagen tijdens de traditionele persconferentie na de kwalificatie, maar vandaag kwam de Duitser niet verder dan een vierde plaats.


Sebastian Vettel besloot om in het derde kwalificatiegedeelte een setje superzachte banden te sparen, door het feit dat Nico Rosberg morgen op de zachte banden vertrekt, en had daardoor maar één kans op een snelle ronde.

In zijn enigste ronde maakte Sebastian Vettel, net zoals teamgenoot Räikkönen, een fout in de haarspeldbocht. “We hebben een setje banden gespaard vandaag. Ik had vertrouwen dat ik genoeg had aan één ronde om een snelle tijd te rijden, maar achteraf was het niet zo. Ik ben niet tevreden over die ronde. Ik maakte een aantal foutjes.”

Sebastian Vettel moet morgen vanop plaats vier vertrekken. “Het wordt afwachten hoe het morgen gaat. Het zal in ieder geval een interessante race worden. Nico (Rosberg) start morgen op een andere soort banden. Red Bull staat ook nog voor ons, maar ik denk dat we hen in de race wel zullen verslaan. Het doel is natuurlijk om enkele plaatsen goed te maken morgen.”

De bandenstrategie lijkt morgen te gaan bepalen hoe de race zal verlopen. “De start zal erg belangrijk worden. Daarna valt het af te wachten hoe de banden het gaan doen. We hebben in ieder geval een extra setje op overschot mocht het nodig zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van ChinaSebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België