logo
 

Vettel ruikt mogelijkheden voor Ferrari

02 februari 2015 — Sebastian Vettel zette de snelste tijd op de tabellen tijdens de eerste twee testdagen, en is dan ook voorzichtig optimistisch wat betreft het potentieel van de SF15-T. image

“Ik ben tijdens het tussenseizoen een paar keer naar Maranello geweest, en wat ik daar heb gezien heeft wel behoorlijk wat indruk op mij gemaakt.” vertelde de Duitser gisteren na de eerste testdag.

“Er is duidelijk heel wat potentieel aanwezig, maar het is ook een tijd van verandering. Heel wat mensen hebben het schip verlaten, terwijl anderen zijn binnengekomen. Er zijn ook heel wat positiewissels doorgevoerd, maar de motivatie om terug naar voor te komen is groot. Niet alleen bij mij, maar bij iedereen binnen het team.”

Vettel kon op zondag dan wel de snelste tijd noteren, toch werd hij beperkt tot een zestigtal ronden, in tegenstelling tot de 157 stuks die Nico Rosberg wist af te haspelen met zijn Mercedes W06 Hybrid. Voor de viervoudig wereldkampioen is dit nog geen teken aan de wand, maar er is wel ruimte voor verbetering.

“Rondetijden zijn nu nog niet belangrijk, het aantal ronden echter wel. Het is ook wel goed om vooraan te zitten qua tijd, maar ik denk wel dat we nog beter kunnen doen in het aantal verreden ronden. Mercedes blijft de referentie, want met hun aantal verreden ronden hebben ze al bewezen dat hun wagen enorm betrouwbaar aan het seizoen begint. Ik hoop echter wel, net zoals iedereen denk ik, dat ze niet opnieuw zo snel zijn als vorig seizoen, maar we moeten wel toegeven dat ze hun werk zeer goed hebben gedaan. Het zou een verrassing zijn als ze niet opnieuw even sterk voor de dag komen als in 2014.”

De SF15-T is een hele aanpassing in vergelijking met de Red Bull RB10 waarmee Vettel vorig seizoen nog reed, maar de wagen beschikt volgens de Duitser over een heel solide basis.

“Ik heb nog niet met de wagen van vorig jaar gereden, maar dit was alvast een goed begin. Er zijn heel veel zaken die helemaal anders liggen bij Ferrari, zoals de layout van het stuur, het stuur zelf, de strategie, en noem maar op ... Alle knopjes hebben uiteindelijk wel dezelfde functies, maar ze zijn allemaal anders, en dat vraagt wel wat gewenning.”

“Ook de wagen zelf voelt helemaal anders aan, maar dat is normaal. Er gaat een andere filosofie achter schuil, er hebben andere mensen aan gewerkt, maar ik heb tijdens de winter de tijd genomen om al aan alles te wennen, zodat ik me volledig op mijn gemak voel. Op die manier kon ik me tijdens het testen helemaal concentreren op de auto. We hebben dan wel niet zo veel gereden, maar toch heb ik het gevoel dat we een meer dan behoorlijke start hebben gemaakt. Meer kan, en wil ik er eigenlijk ook nog niet over vertellen, omdat het daar nog wat te vroeg voor is.” aldus Vettel.

Op dinsdag en woensdag neemt Kimi Raikkonen het stuur over van zijn Ferrari-teammaat.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België