Vettel: “Sergio Marchionne zette iedereen bij Ferrari onder een enorme druk”

09 december 2018 — Volgens Sebastian Vettel zette voormalig Ferrari-baas Sergio Marchionne iedereen binnen Ferrari onder een grote druk. De Duitser erkent echter ook dat die druk er net voor zorgde dat Ferrari opnieuw succesvol werd.

Een bericht gedeeld door Sky Sport F1 (@skysportf1) op

Sergio Marchionne overleed eerder dit jaar en zijn overlijden was een groot verlies voor het Italiaanse automerk. Sommigen wijten zelfs het minder presteren tijdens de tweede seizoenshelft aan het overlijden van de Ferrari-baas.

“Het was zeker en vast een groot verlies,” zei Vettel vrijdag tijdens het FIA-gala in Sint-Petersburg. “Uiteraard ging de dagdagelijkse werking gewoon verder. Ik denk dat iedereen wist wat zijn job was en we wisten wat we moesten doen.”

“Het was niet eenvoudig voor ons en we probeerden op de best mogelijke manier onze job verder te doen. Ik denk dat dit ook was wat hij het liefst zou gezien hebben.”

Volgens Vettel zette de voormalige Ferrari-baas iedereen onder grote druk, al was hij er naar verluidt ook steeds om iemand bij te staan met raad.

“Hij zette ons steeds onder een enorme druk,” aldus Vettel. “Hij was er echter ook steeds om ons te helpen en raad te geven.”

“Het was een groot verlies maar als team probeerden we zo goed mogelijk te reageren en zijn nalatenschap te respecteren. Dat gaan we ook proberen te doen wanneer we nu doorgaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België