Vettel: “Singapore winnen is niet belangrijk, de titel winnen wel”

15 september 2017 — Sebastian Vettel nuanceert het voordeel dat Ferrari in Singapore zou hebben. Volgens de Duitser is het ook veel belangrijker om de titel te winnen dan in Singapore te winnen.


Het stratencircuit van Singapore zou op papier beter bij Ferrari moeten passen. Ferrari wordt dan ook als favoriet naar voor geschoven voor de overwinning. Sebastian Vettel en Ferrari zouden er na twee overwinningen op rij voor Hamilton en Mercedes ook goed aan doen om de race te winnen.

Sebastian Vettel tracht echter het voordeel van Ferrari en het belang van het winnen van de race te nuanceren.

“Ik denk dat het belangrijker is om op zondagnacht na de GP van Abu Dhabi de leiding in het kampioenschap te hebben. Wat er gebeurt, dat gebeurt, ons doel is duidelijk. Er zijn nog heel wat races en er is nog heel wat tijd om heel wat punten te behalen. We zullen aan het einde van het seizoen alles optellen en de balans maken,” aldus Vettel.

“Theoretisch gezien zou Singapore beter moeten zijn dan Monza. Ik denk echter dat het sowieso erg close zal zijn, waar we ook racen, zowel op circuits die op, papier in het voordeel van Mercedes als Ferrari lijken.”

Volgens Sebastian Vettel kan je op voorhand niet zeggen wie waar sterk zal presteren of winnen.

“Wanneer je naar het kwalificatieresultaat in Monaco kijkt dan zie je dat het zwart-wit is op het vlak van het resultaat, maar de verschillen waren erg klein en Valtteri Bottas zat dicht bij de polepositie. Wanneer je naar Spa kijkt, wat een sterk circuit voor Mercedes was, dan zie je dat we een sterke race en kwalificatie kenden.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België