Vettel: “Slapende Button kost me plaats in top drie”

23 juli 2016 — Sebastian Vettel moest beide Mercedessen en Red Bulls voor zich dulden tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Een "slapende" Jenson Button kostte Sebastian Vettel een mogelijke top drie.


Volgens Sebastian Vettel kon hij de tijden van beide Red Bulls verbeteren, mocht Jenson Button hem niet opgehouden hebben. Door de dubbele gele vlaggen moesten de rijders inhouden. Fernando Alonso spinde immers in zijn laatste poging in bocht 9.

“Ik denk niet dat de resultaten fair zijn”, zei een teleurgestelde Vettel na de kwalificatie. “We hadden de gele vlag op het einde en Jenson ging niet aan de kant, anders denk ik dat ik makkelijk in de top drie zat. Ik denk dat hij sliep. Hij verwachtte niet dat iemand nog ging doorrijden, dus hield hij maar in. Maar bij het ingaan van bocht 12 ging hij niet aan de kant en bij bocht 13 besefte hij het en ging hij aan de kant. Maar dan had ik al heel wat tijd verloren. Ik reed in de buurt van Nico en je ziet wat hij deed.”

“Het is erg jammer. Na de derde oefensessie deden we een aantal aanpassingen aan de wagen en ik denk dat ze werkten. De wagen kwam echt tot leven, maar dat konden we niet laten zien.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België