logo
 

Vettel sneuvelt in Q1 door probleem met ophanging en start als laatste

17 september 2016 — Sebastian Vettel was een vat vol frustratie tijdens de kwalificatie. De Duitser werd immers in Q1 uitgeschakeld door een probleem met de ophanging van zijn Ferrari.


Het contrast met vorig jaar kon niet groter zijn voor Sebastian Vettel. Vorig jaar veroverde de Duitser de polepositie en won hij de race, deze keer moet Vettel de race vanop de allerlaatste plaats aanvatten.

Tijdens het begin van de kwalificatie stelde Vettel immers een probleem vast met zijn wagen. Door een ophangingsprobleem reed Vettel hoofdzakelijk op drie in plaats van vier wielen rond, wat uiteraard het neerzetten van een snelle rondetijd niet bevordert.

“Aanvankelijk dacht ik dat het vooraan was maar het was een probleem achteraan. Het was duidelijk zichtbaar dat ik op drie wielen reed, wat niet veel nut heeft,” aldus Vettel. “Ik weet de oorzaak van het probleem nog niet echt maar ik denk dat de anti-roll bar gebroken is.”

Aanvankelijk werd beslist om Vettel nog even op de baan te houden, waarna de Duitser alsnog de pits moest opzoeken. Uiteindelijk eindigde Vettel als laatste, al heeft dat volgens Vettel weinig te maken met wanneer de beslissing werd genomen om hem binnen te roepen.

“Er was geen tijd om het op te lossen. Ik wou binnenkomen maar er werd toen beslist om buiten te blijven. Vervolgens kwamen we binnen omdat het hopeloos was. We waren niet snel genoeg en hadden slechts drie of vier minuten om het probleem op te lossen,” besluit Vettel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België