Vettel: “Spin was helemaal mijn fout”

01 april 2019 — Sebastian Vettel zag een podiumplaats in rook opgaan en had dat enkel en alleen aan zichzelf te danken. De Duitser verloor de controle over zijn Ferrari in een duel met Hamilton en moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats.


“Met die spin was het afgelopen, dat was het moment dat de trein vertrokken was,” vertelde Vettel filosofisch over zijn pirouette in de achtendertigste ronde. De Duitser zoekt geen excuses en geeft grif toe dat het zijn fout was.

“Ik heb de controle over de achterkant verloren, bij het ronddraaien waren de banden dusdanig beschadigd dat door de vibraties ook de voorvleugel afgebroken is. De wind heeft ook niet geholpen, ik reed toen in de tegenwind maar onze hele race was verpest. Ik verloor de controle heel plotseling en toen ik draaide was het al te laat.”

Hoewel hij bij de start zijn teamgenoot Charles Leclerc wist te verschalken begonnen de problemen voor Vettel al vroeg in de wedstrijd.

“Een halve ronde na de start begon ik te beseffen dat het een zware race ging worden. Ik had moeite om de auto te besturen. Charles had duidelijk minder moeite en kon mij probleemloos voorbijsteken.”

“Het was zeker geen makkelijke race als je de omstandigheden bekijkt, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik kan vanavond echter niet tevreden zijn.”

De viervoudige wereldkampioen kwam ook nog even terug op de technische problemen van Leclerc en stelde dat dit helemaal niet het weekend is waar ze bij Ferrari op gehoopt hadden.

“Dit had zijn race moeten worden maar het is nogal ongelukkig verlopen voor hem, het team en ook voor mij. Dit was zeker niet de race waarop we gehoopt hadden, het is een zeer teleurstellende avond. Als je vooraan kan starten en er niet in slaagt om daar ook te finishen kan je niet tevreden zijn.”

Toch was er ook een lichtpuntje in alle tegenslag want na zijn eerste pitstop liep het beter voor Vettel.

“Op de medium compound liep het wat beter maar alles in beschouwing genomen was het een heel moeilijke race. We hebben volgende week tijdens de testen nog wel wat tijd om vanalles uit te proberen, alles is nog niet op zijn plaats gevallen. Het potentieel is er maar we hebben nog wat moeilijkheden om het eruit te halen,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België