Vettel: “Stewards zijn blind, ze stelen onze overwinning!”

10 juni 2019 — Sebastian Vettel was na afloop van de GP van Canada furieus. De Duitser haalde dan ook fors uit naar de stewards en begreep hun beslissing helemaal niet.


Meteen na afloop van de race weigerde Vettel zijn Ferrari tot aan de daartoe voorziene plaats te rijden waar de bordjes met de nummers 1 tot en met 3 staan. Nog voor de podiumceremonie verwisselde Vettel zelfs die bordjes en plaatste hij het nummer 2 bij de Mercedes van Lewis Hamilton.

Vettel was dan ook vol ongeloof toen hij vernam dat hij een tijdstraf van vijf seconden had gekregen omdat hij, nadat hij door het gras was gereden, volgens de stewards gevaarlijk terug de baan was op gekomen. Daarnaast zou hij volgens de stewards ook Hamilton van de baan geduwd hebben.

“Waar moest ik naartoe gaan?” zei Vettel nadat hij de straf had gekregen. “Ik had gras aan mijn banden hangen.”

“Je moet echt wel een blinde zijn wanneer je denkt dat je door gras kan rijden en vervolgens nog steeds de volledige controle over de wagen hebt.”

“Ik had geluk dat ik de muur niet raakte. Waar in Godsnaam zou ik naartoe moeten gegaan zijn? Dit is echt een foute wereld, dat zeg ik je. Het is niet fair.”

“Ze stelen de race van ons,” waarna zijn race-engineer Vettel over de boordradio aanmaande om kalm te blijven.

“Ik blijf niet kalm. Dit is niet fair. Ik ben boos en ik heb het recht om boos te zijn. Het maakt me niet uit wat de mensen zeggen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België