Vettel strandt in Q1 na problemen met ERS

06 juni 2015 — Tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada eindigde Sebastian Vettel in zijn Ferrari pas als zestiende. De Duitser had bij de start van de kwalificatie problemen met zijn wagen en deze kon niet op tijd gerepareerd worden.

image
Sebastian Vettel had zich de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada waarschijnlijk anders voorgesteld. De viervoudig wereldkampioen kreeg al bij het uitrijden in Q1 problemen met zijn ERS, het elektrisch deel van de hybride aandrijving. Zo kon de Duitser zich zelfs niet voor Q2 plaatsen en beëindigde hij de kwalificaties als zestiende. Door de gridpenalty van Verstappen schuift hij wel al een plaatsje op morgen op de startgrid.

“Het probleem deed zich meteen voor toen ik buiten reed voor de kwalificaties,” vertelde Vettel aan BBC. “Deze morgen hadden we ook al wat problemen, maar dat heeft niets met elkaar te maken. Toen ik de baan op ging had ik geen power. We hebben er alles aan gedaan om het te verhelpen, maar dat is niet gelukt.”

Ferrari gebruikte dit weekend weer een aantal tokens om zo hun motor te verbeteren, maar het probleem zou niet gerelateerd zijn aan die upgrade. “Het probleem heeft niets te maken met de motor denk ik. Het is een elektronisch probleem. Ik heb wel iets gehoord toen ik de pitbox verliet, maar dat kan ik niet bevestigen.”

Met ook Felipe Massa die al uitviel in Q1, ook met een probleem met de aandrijving, zijn er dus al twee toppers die van achteren moeten beginnen aan de race. Daar zaten de gedachten van Sebastian Vettel toen nog niet. “Het is nu eenmaal wat het is. Ik hoop dat bij Kimi (Räikkönen) wel alles goed gaat en dat hij de Ferrari kan plaatsen waar dat zou moeten,” rondde Vettel af terwijl de kwalificaties nog bezig waren. Zijn Finse teamgenoot wist zich uiteindelijk als derde te kwalificeren.

Geschreven door Stef Mertens

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België