logo
 

Vettel: “Strategie van Ferrari leek de juiste te zijn”

13 juni 2016 — Sebastian Vettel wil de schuld op het missen van de overwinning in Canada niet in de schoenen van Ferrari schuiven.


De Duitser maakte een fantastische start en schoot meteen voorbij Rosberg en Hamilton. Indirect zorgde Vettel voor de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg die door de superstart van Vettel in de problemen kwamen en naast elkaar richting de eerste bocht reden.

Vettel kwam aan de leiding en wist zelfs zonder veel moeite Hamilton achter zich te houden. Toen er echter na tien ronden een virtuele safety car kwam schakelde Ferrari de eenstopper van Vettel om naar een tweestopper.

Het leek een geniale ingeving van Ferrari want Vettel kon de pits opzoeken terwijl op het rechte stuk langs start-finish tegen lagere snelheid moest gereden worden. Toen Hamilton later in de race zijn enige pitstop maakte keek hij tegen een achterstand van dertien seconden aan.

“Het was het plan om met onze ‘versere’ banden het verschil te malen. We kwamen overduidelijk vroeg binnen toen we aan de leiding reden. Als tweede wagen heb je steeds de keuze, je blijft buiten of je komt binnen, afhankelijk van wat de wagen voor je doet.”

Volgens Vettel onderschatte Ferrari simpelweg hoe lang Hamilton op zijn zachte banden kon doorgaan.

“We kozen redelijk vroeg voor de strategie die we hanteerden en het was waarschijnlijk de juiste keuze om naar de finishvlag te rijden. We verloren echter onze positie op de baan en hadden niet verwacht dat de zachte band die Lewis liet monteren, en eerst de ultrazachte banden, zo lang zouden meegaan,” aldus Vettel.

“Ik was eveneens verrast om te zien hoe lang de superzachte en nadien de zachte banden meegingen. We hadden op de superzachte band kunnen doorgaan, aangezien de bandendegradatie niet zo hoog was als verwacht. Misschien is het dat waardoor we de race verloren. Maar laat mij één ding duidelijk stellen, ik hou er niet van om iemand nadien de schuld te geven,” besluit Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België