logo
 

Vettel: “Te weinig snelheid voor pole”

17 maart 2012 — Sebastian Vettel geeft toe dat hij een fout maakte in zijn laatste snelle ronde, maar was verrassend eerlijk door te zeggen dat hij geen echte tegenstander was voor pole-sitter Hamilton.

De Duitser moest genoegen nemen met de zesde startplaats voor de eerste GP van het jaar, net achter zijn teamgenoot. Ze moeten allebei de twee McLarens, Romain Grosjean en Michael Schumacher laten voorgaan.
Mark Webber slaagde er ook in om zich voor de tweevoudig wereldkampioen te plaatsen, ondanks problemen met zijn KERS in Q3, wat Vettel dwong om mea culpa te slaan.

“We hadden graag wat dichter bij de top gestaan, maar ik was niet tevreden met mijn snelle ronde in Q3,” zei Vettel. “Ik maakte een fout in het begin en daardoor verloor ik wat tijd, dus het is mijn eigen schuld.”

Hij zei ook dat hij in, tegenstelling tot de opiniemakers in de paddock, niet verast was dat de dominantie van 2011 niet overgedragen werd naar het nieuwe seizoen.

“Wat we vandaag gezien hebt komt voor mij niet als een verrassing. De rondetijden lagen dicht bij elkaar, en ik had 1 of 2 plaatsen hoger kunnen staan, maar zo lopen de zaken nu eenmaal.”

“We starten misschien niet helemaal vooraan, maar ook niet helemaal achteraan, dus uiteindelijk is het verre van catastrofaal. We weten welke richting we uit moeten met de wagen, dus we zullen er voor zorgen dat we de komende races sterker voor de dag komen”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België