logo
 

Vettel: “Teamorders zullen intern besproken worden”

12 mei 2019 — Sebastian Vettel heeft na afloop van de race te kennen gegeven dat Ferrari intern de teamorders zal bespreken, dit nadat Vettel en Leclerc allebei te veel tijd verloren achter elkaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vettel kende een goede start, kon even een dreiging vormen voor Bottas maar blokkeerde uiteindelijk een band bij het aanremmen voor de eerste bocht. Het zorgde ervoor dat Vettel een ‘flatspot’ had en problemen ondervond om een goed ritme te ontwikkelen tijdens zijn eerste stint.

Uiteindelijk werd besloten om Leclerc Vettel te laten passeren, al kostte dat Leclerc meer tijd dan nodig was.

“We zullen er intern over praten maar in de wagen proberen we allemaal onze eigen race te rijden. Ik denk dat het in het begin duidelijk was dat Charles sneller was,” zei Vettel na afloop van de race. “Toen hij meer en meer druk uitoefende liet ik hem met plezier voorbij.”

Volgens Vettel was het lange tijd onduidelijk dat Leclerc en hijzelf op een verschillende strategie stonden. Het was dan ook niet de eerste keer dat Ferrari daardoor tijdens de race kostbare tijd verloor.

“Tijdens de tweede stint wist ik gedurende lange tijd niet dat we op een verschillende strategie stonden. Eenmaal dat dit duidelijk was mocht ik passeren en was ik duidelijk heel wat sneller. Ik probeerde op Max druk uit te oefenen maar met de safety car maakte dat uiteindelijk niet uit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België