logo
 

Vettel tevreden met derde plaats

11 mei 2013 — Leider in de WK-stand Sebastian Vettel zal morgen als derde starten in de grote prijs van Spanje. image

Hij is de eerste niet-Mercerdes-rijder op de grid, maar start wel vlak voor zijn grootste concurrent Kimi Raikkonen.

“Ik ben redelijk tevreden met mijn resultaat.” vertelde Vettel achteraf. “Ook gisteren en deze morgen was ik al tevreden met de wagen en ik denk dat de wagen nog verbeterd is.”

Bij Red Bull lag de focus vooral op harde banden sparen voor de race. In de kwalificaties gebruikte het team geen enkel setje met de oranje letters.

“We hebben voor een andere aanpak gekozen dan de meerderheid. We moeten maar zien of dat ons gaat helpen morgen. De race zal lang zijn en vooral om bandenslijtage draaien. Met deze omstandigheden zal het een serieuze uitdaging worden, want de banden slijten sneller dan we gehoopt hadden.”

Vettel gelooft niet dat hij de Mercedes-wagens die voor hem starten makkelijk voorbij zal geraken. In Bahrein was dat wel anders en dat wekte ook in het kamp van Mercedes onzekerheid. Toch hebben ze er daar wel heel hard aan gewerkt.

“Bij Mercedes starten ze voor ons en om eerlijk te zijn hebben ze al heel wat lange runs gedaan hier en die zagen er niet slecht uit. Ook Ferrari en Lotus waren gisteren zeer sterk in de langere stints. We moeten hen dus ook verwachten morgen.”

Geschreven door Stef Mertens

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België