Vettel tevreden over aanpak van Pirelli: “Maar extra maatregelen blijven noodzakelijk”

04 september 2015 — Sebastian Vettel heeft enthousiast gereageerd op de resultaten van het onderzoek dat Pirelli startte naar aanleiding van de Duitser zijn klapband tijdens de GP van België.


“Eerst en vooral denk ik dat er veel zaken gezegd en geschreven zijn die niet correct zijn,” aldus Vettel over de commotie die was ontstaan na afloop van de GP van België. “Ik denk dat het erg duidelijk was wat ik heb gezegd. Ik vind het niet aanvaardbaar dat je plots tegen die snelheid een klapband krijgt en dat zonder waarschuwing. Ik denk dat dit is wat ik zei en heb daar verder niets aan toe te voegen.”

Sebastian Vettel is wel tevreden over de manier waarop Pirelli de situatie na afloop van de GP van België heeft aangepakt.

“Het belangrijkste is dat er vooruitgang wordt geboekt door de onderzoeken die gebeurd zijn. Wat Pirelli betreft, ze hebben het erg professioneel aangepakt, met veel zorg. Ik denk dan ook dat we de juiste richting uitgaan.”

Pirelli heeft naar aanleiding van haar onderzoek enkele aanbevelingen gedaan. Zo adviseert de Italiaanse bandenfabrikant om in Monza een andere hoeveelheid camber en bandendruk te gebruiken. Vettel neemt op dat vlak een afwachtende houding aan en verwacht wel dat er in de nabije toekomst nog bijkomende maatregelen ondernomen worden.

“We zullen zien hoe het aanvoelt, maar dit is een eerste reactie in die paar dagen tijd die we slechts hebben. Wat de langere termijn betreft moeten we echt grondig begrijpen wat er gebeurd is. Het is duidelijk dat iedereen zijn best doet. We hadden enkele jaren geleden ook een situatie die onaanvaardbaar was. Er werden toen onmiddellijk enkele maatregelen genomen en we ondervonden nadien geen problemen meer. Het bewijst dat een professionele aanpak werkt en leidt tot goede resultaten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België