logo
 

Vettel tevreden over strategie tijdens kwalificatie

23 augustus 2014 — Sebastian Vettel slaagde er tijdens de kwalificaties nog eens in om teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan, maar strandde wel op meer dan twee seconden van polesitter Rosberg. image

Terwijl iedereen ervoor opteerde om nieuwe banden te halen, bleef Sebastian Vettel tijdens Q2 op hetzelfde setje intermediates rijden. De Duitser werd daarvoor beloond met een plaats in Q3, waarin hij zijn Red Bull op de derde plaats parkeerde, achter beide Mercedessen, met Nico Rosberg op kop. Daarmee eindigt Vettel voor Fernando Alonso, en Daniel Ricciardo.

“Het was leuk geweest om wat dichter te staan, maar het verschil is behoorlijk groot. Dit was het hoogst haalbare.” verklaarde Vettel. “Het was een verraderlijke kwalificatie, en uiteindelijk kon ik op het einde van Q2 toch nog een snelle ronde rijden. Bovendien had ik in het laatste gedeelte nog een extra bandensetje over.”

De low-downforce afstelling waarvoor Red Bull opteert in Spa is vooral op de race van zondag gericht. Vettel verwacht dus beter te kunnen doen dan tijdens de kwalificatie, die extra bemoeilijkt werd door de natte weersomstandigheden.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië