Vettel: “Tijdens de race is alles mogelijk”

26 mei 2012 — Sebastian Vettel kende geen al te beste kwalificatie voor de GP van Monaco. De Duitser start morgen als negende.

image

Vettel geraakte in Q3 maar brak zijn enige poging voor een snelle tijd af om banden te sparen. De wk-leider hoopt dat dit hem een voordeel oplevert tijdens de race, enkel op die manier kan hij waarschijnlijk plaatsen goedmaken. Daarbij heeft Vettel alvast een eerste plaats goedgemaakt nog voor de race is begonnen. Normaal moest Vettel immers als tiende starten maar door de gridpenalty van Maldonado wint hij een plaats.

“Wel, het is Monaco,” begint Vettel. “Sommigen zeggen dat het morgen misschien gaat regenen, dat zou een groot verschil uitmaken. Maar sowieso heb ik de mogelijkheid om op de hardere band te starten terwijl de wagens voor mij op de zachtere band moeten starten. Dat zorgt ervoor dat ik een andere race kan rijden”.

“Meestal draait het allemaal rondom je positie op de baan. Nu starten we van op de negende plaats en hebben we heel wat wagens voor ons maar na de eerste pitstops kan het er al helemaal anders uitzien”.

Uiteraard had Vettel graag meer naar voor op de grid gestaan maar na enkele wijzigingen aan de wagen verliep het allemaal een stuk minder goed dan tijdens de oefensessies van deze ochtend. Maar zoals Vettel zelf zegt, morgen is tijdens de race alles nog mogelijk. Met of zonder regen ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België