Vettel: “Upgrades helpen ons niet om Mercedes in te halen”

17 april 2014 — Red Bull zal volgens Sebastian Vettel in China een stap vooruit zetten maar Mercedes echt inhalen zit er niet in.

image
De Duitser is ervan overtuigd dat Red Bull de goede richting uitgaat maar Mercedes zal volgens Vettel nog steeds buiten bereik zijn, daar kunnen ook de upgrades die in Bahrein getest werden niets aan veranderen.

“We hebben progressie geboekt tijdens de test in Bahrein,” aldus Vettel. “We hebben vooruitgang geboekt met de wagen en ook met de power unit. We mogen hier in China dan ook een stap vooruit verwachten. Hoe groot die stap is, dat valt nog af te wachten.”

“Het zou echt een gigantische verrassing zijn indien we de kloof met Mercedes hier zouden kunnen dichten. We moeten immers realistisch zijn en ons baseren op de resultaten die we tijdens de eerste races behaald hebben. Dan zie je dat de kloof ongeveer een seconde per ronde bedraagt.”

“Om die kloof in één keer te dichten is hopelijk niet onmogelijk maar je moet realistisch blijven en je kan enkel maar wensen dat je dat zou doen,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België