logo
 

Vettel: “Vanaf Singapore verdween de titelhoop”

30 oktober 2018 — Sebastian Vettel heeft laten weten dat zijn titelambities vanaf de GP van Singapore verdwenen.


Nadat Lewis Hamilton zich afgelopen weekend in Mexico verzekerde van zijn vijfde wereldtitel heeft Sebastian Vettel in een terugblik op het seizoen te kennen gegeven dat zijn hoop op een eventuele wereldtitel vanaf de GP van Singapore verdween.

Voorafgaand daaraan was Vettel in de races daarvoor zijn leidersplaats in de titelstrijd verloren door een combinatie van kostbare fouten en pech. Singapore bleek volgens de Duitser echter het definitieve keerpunt in de titelstrijd.

“Ik denk dat Singapore het beslissend moment was,” aldus Vettel. “Vanaf Singapore beschikten we gedurende enkele races niet over de snelheid om Mercedes bij te houden. Uiteraard kwamen daar nog enkele gebeurtenissen bovenop die eveneens niet geholpen hebben.”

“Door fouten die we maakten en door fouten die ik maakte konden we niet de punten behalen die we hoorden te behalen. Dat hielp uiteraard niet.”

Vooral één beeld blijft veel fans bij, namelijk het moment waarop Sebastian Vettel op een natte baan met zijn Ferrari in de grindbak beland en moet opgeven. Toch meent Vettel dat dit niet zijn grootste fout was.

“Ik kan niet al te hard voor mezelf zijn voor wat in Duitsland gebeurde,” aldus Vettel. “Ik heb dit jaar immers veel grotere fouten gemaakt, al was dat uiteraard wel de kostbaarste.”

“Jammer genoeg maakt dat deel uit van het racen. Wanneer je pusht dan push je soms iets te hard. Ik koos ook de verkeerde bocht om een fout te maken,” besloot Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België