logo
 

Vettel verdedigt keuze van Mercedes voor teamorders: “Dat hebben ze perfect gedaan”

01 oktober 2018 — Sebastian Vettel heeft de beslissing van Mercedes om teamorders toe te passen verdedigd. De Duitser begrijpt de keuze om Bottas de instructie te geven Hamilton te laten passeren, ook al had die laatste reeds een erg grote voorsprong op Vettel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Door de overwinning van Lewis Hamilton en de derde plaats van Sebastian Vettel kijkt die laatste in de wk-tussenstand tegen een achterstand van maar liefst vijftig punten aan. Ondanks dat er tijdens de race volgens sommigen absoluut geen noodzaak was om Hamilton en Bottas van positie te doen wisselen begrijpt Vettel die keuze echter wel.

“Ze hebben het allebei goed gedaan, ze hebben het als team goed gespeeld,” reageert Vettel op de controverse die er was ontstaan over de teamorders van Mercedes tijdens de GP van Rusland.

“Ter verdediging van hen. Ik weet dat jullie van controverse houden en hen daarom als individu graag stoute vragen stellen maar ik denk dat het in hun positie een ‘no-brainer’ was. Misschien zijn al de vragen die gesteld worden niet gerechtvaardigd.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België