logo
 

Vettel verlengt contract bij Red Bull tot 2015

12 juni 2013 — Sebastian Vettel heeft zijn contract bij Red Bull verlengd tot 2015, daarmee komt er meteen ook een einde aan de speculaties over een mogelijke overstap naar Ferrari.

image
De voorbije maanden waren er meermaals geruchten dat Sebastian Vettel een overeenkomst met Ferrari zou hebben waardoor hij na zijn huidige contract bij Red Bull de overstap naar Ferrari zou maken.

Vettel zijn huidig contract liep af eind 2014, maar de Duitser tekende nu dus bij tot en met eind 2015. Meteen kunnen de speculaties over een mogelijke overstap naar Ferrari dus stoppen.

“Infinity Red Bull Racing is tevreden dat het kan aankondigen dat wereldkampioen Sebastian Vettel zijn meerjarig contract heeft verlengd tot eind 2015,” luidde het in een mededeling van het team.

Voorlopig blijft het nog gissen naar de teamgenoot van Vettel in 2014. De kans dat dit nog steeds Mark Webber zal zijn is de voorbije weken serieus afgenomen. Veel insiders vonden het reeds vreemd dat de Australiër vorig seizoen nog bijtekende voor 2013, zeker met wat er allemaal intern binnen het team gebeurd was de voorbije jaren.

Na de incidenten tijdens de GP van Maleisië van dit seizoen lijkt de kloof tussen Webber en Vettel, alsook het management van Red Bull, groter dan ooit te zijn. Tijdens die race kreeg Webber de opdracht om spaarzaam naar de finish te rijden terwijl hij aan de leiding reed. Sebastian Vettel kreeg naar verluidt dezelfde boodschap maar greep zijn kans, viel zijn Australische teamgenoot aan, en ging met de zege aan de haal.

Ondermeer de naam van Kimi Raikkonen doet de ronde als mogelijke teamgenoot van Sebastian Vettel in 2014. De Fin rijdt momenteel voor Lotus maar zijn contract loopt eind dit seizoen af.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België