logo
 

Vettel doet een ‘kusje’ met de muur: “Ik maak me geen zorgen”

15 september 2018 — Sebastian Vettel heeft tijdens de tweede oefensessie heel wat tijd verloren nadat hij tegen de muur reed. Uit voorzorg kwam hij immers niet meer op de baan maar de Duitser maakt zich geen zorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik probeerde iets te hard en we verloren wat tijd,” aldus Vettel. “Het was overduidelijk iets meer dan gewoon een ‘kusje’. Uit voorzorg hebben we vervolgens niet meer gereden.”

“We verloren wat tijd wat niet ideaal is. Ik had echter een goed gevoel in de wagen. Mijn rondje tot aan het kussen van de vangrails was oké, maar ik was niet zeer blij met de wagen.”

Volgens Vettel verliep de eerste oefensessie beter dan de tweede.

“Er waren enkele momenten die zeer goed waren. Tijdens de avondsessie probeerden we iets anders dat niet echt werkte. Ik denk dan ook dat we zullen terugkeren naar de afstelling van de eerste sessie. Zo’n dingen zijn echter normaal.”

Vettel maakt zich echter geen zorgen dat het verlies aan tijd op de baan van grote invloed zal zijn op zijn verder verloop van het raceweekend in Singapore.

“Nee, helemaal niet. Dit is niet wat ik vandaag wenste maar soms verloopt het nu eenmaal zo. Ik denk dat we morgen het meeste van de tijd zullen kunnen goedmaken.”

“Het zal belangrijk zijn om de juiste balans te vinden en een beter gevoel in de wagen te krijgen. Dan zou alles oké moeten zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

The fine line between close and too close ߒ¥ . #Vettel #F1 #Formula1 #SingaporeGP #Ferrari

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België