Vettel verovert zijn eerste polepositie bij Ferrari: “Fantastisch!”

19 september 2015 — Sebastian Vettel veroverde in Singapore zijn allereerste polepositie bij Ferrari en dat leidde tot grote vreugde bij de Duitser, al beseft hij ook dat er morgen nog een lange en zware race volgt.


Sebastian Vettel veroverde doorheen de straten van Singapore zijn allereerste polepositie bij Ferrari. De Duitser schreeuwde het uit over de boordradio. Het was dan ook een bijzonder moment voor Vettel, maar niet alleen voor hem.

Met zijn polepositie zorgde Vettel er immers meteen ook voor dat er morgen voor het eerst dit seizoen geen Mercedes van op de polepositie vertrekt.

“Dat is natuurlijk echt ongelooflijk! Het is vandaag nog maar zaterdag, maar ik kan me niet meer herinneren wanneer ik op een zaterdag nog zoveel adrenaline had. Het was ongelooflijk! De wagen werd steeds beter! Je kan hier snel een kleine fout maken tijdens je ronde maken. Het ging echter perfect. Ik ben dan ook zeer blij. Het is een perfecte uitgangspositie voor morgen maar het wordt een erg lange en zware race, een race die bijna twee uur duurt.

“Wat vandaag betreft ben ik uiteraard zeer tevreden maar vanavond moeten we hier een streep onder trekken en ons op morgen concentreren. Vandaag moeten we echter nog even genieten omwille van mijn eerste polepositie bij Ferrari,” besluit Vettel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België