Vettel verrast door ‘agressieve’ Hamilton

23 september 2014 — Sebastian Vettel heeft aangegeven dat hij verrast was door het moment en de plaats waar Hamilton hem heeft ingehaald.


Toen Hamilton zijn laatste pitstop uitvoerde kwam hij net voor Ricciardo en net na Vettel buiten. Een verrassing leek in de maak. Maar al snel bleek dat Vettel op zijn oudere banden geen partij zou zijn: Hamilton reed in een halve ronde een gat van anderhalve seconde dicht. Met het voordeel van betere tractie en een veel hoger vermogen in zijn Mercedes-motor zou Hamilton Vettel zo voorbij kunnen gaan op het lange rechte stuk met DRS. Hamilton kon echter geen ronde wachten en verraste Vettel in bocht zes.

“Ik wist niet helemaal wat hij aan het doen was,” zei Vettel achteraf. “Het leek erop dat hij niet kon wachten om terug aan de leiding te rijden. Maar ik was niet van plan in duel te gaan omdat mijn banden dit niet meer toelieten.”

Hamilton gaf zelf ook toe dat hij zijn plaats om in te halen oordeelkundiger had kunnen kiezen.

“Ik kwam naast Ricciardo buiten maar ik wist dat de anderen hun banden versleten waren en dat mijn wagen al een hele dag heel goed aanvoelde. Als ik er niet voorbij zou geraakt zijn, zou ik echt waardeloos zijn.”

“Het team zei dat ik geen risico’s moest nemen. Daar hield ik rekening mee maar ik dacht ook dat Sebastian (Vettel) de strijd zou aangaan voor de overwinning. Ik had een goede exit uit bocht vijf en ik ging ervoor. Het was nipt, na het inhalen dacht ik: ‘Wow’ dit was close.”

In verdere interviews zei de Brit nog laconiek:

“Ik deed het niet op het allerbeste moment.”

Geschreven door Boye Buyens

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België