Vettel verrast door kloof met Mercedes: “Valtteri zal moeten opletten bij de start”

30 september 2018 — Sebastian Vettel is naar eigen zeggen verrast door het groot verschil met Mercedes. Tijdens de kwalificatie was de Duitser meer dan een halve seconde trager dan polesitter Valtteri Bottas.


Vorig jaar veroverde Vettel nog de polepositie in Rusland, om vervolgens tijdens de race een nederlaag te incasseren en Valtteri Bottas te zien winnen. Het is diezelfde Valtteri Bottas die gisteren de polepositie veroverde en Vettel daarin op meer dan een halve seconde reed.

“We gaan racen en je weet nooit wat er zal gebeuren,” aldus Vettel. “Ik grapte tegen Valtteri dat hij zich moet herinneren wat er vorig gebeurde toen hij derde was en ik op de pole stond.”

Vettel verwees daarmee naar het feit dat Bottas door bij de start te slipstreamen richting de eerste bocht Vettel kon passeren en uiteindelijk zegevierde.

“Je weet echter nooit wat er gebeurt, het hangt van de start en zoveel andere dingen af. We gaan tijdens de race ons uiterste best doen.”

“Het was redelijk tricky voor ons. We beschikten niet over de nodige snelheid en er was een redelijk groot verschil, wat een verrassing was voor ons. We zullen echter zien wat er tijdens de race gebeurt,” besloot Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België