Vettel: “Verstappen kan jeugdigheid niet als excuus gebruiken”

15 april 2018 — Sebastian Vettel zegt dat het gebrek aan ervaring van Max Verstappen geen excuus is voor hun aanrijding tijdens de GP van China.


Sebastian Vettel, die vanop pole aan de GP van China startte, kwam in contact met Max Verstappen in ronde 43. De Nederlander blokkeerde zijn achterbanden op het einde van het lange rechte stuk en botste tegen de Ferrari van Vettel, waardoor beide bolides om hun as draaiden.

De raceleiding concludeerde dat het incident de fout was van Verstappen, waardoor hij een tijdsstraf kreeg van tien seconden. Zo ging Verstappen op het einde van de race van plaats vier naar plaats vijf.

Sebastian Vettel kwam veel slechter uit het incident. Hij reed na het incident rond als zevende en werd later ook nog ingehaald door de McLaren van Fernando Alonso.

Toen men tegenover Vettel vroeg of het zijn leeftijd is dat de oorzaak is voor de fout bij Verstappen, zei Vettel: “Hij heeft al voldoende races gereden. Maar dit kan ook gebeuren als je al 300 races hebt gereden. Je mag niet vergeten dat het in de wagen erg moeilijk is om de juiste keuzes te maken. Maar je moet rekening houden met de risico’s om ervoor te zorgen dat je niet crasht.”

“Hij (Verstappen) kon makkelijk zijn voorvleugel stuk gemaakt hebben, of een lekke band overgehouden hebben, of wat dan ook. Het kon het einde van de race betekend hebben voor ons allebei. Als je het zo bekijkt, dan hadden we geluk.”

De race kreeg een nieuw scenario in ronde 35 toen de beide Toro Rosso’s elkaar aanreden in dezelfde bocht waar Vettel en Verstappen contact hadden. Door enkele brokstukken op de baan werd de safety car op de baan gehaald, waardoor beide Red Bulls om nieuw rubber konden, terwijl Ferrari en Mercedes dat niet deden.

Na de safety car konden Ricciardo en Verstappen dan ook veel plaatsen goed maken. Vettel geeft ook toe dat hij geen intenties had om het gevecht aan te gaan met de 20-jarige Nederlander, aangezien de Red Bulls duidelijk sneller waren.

“Ik zag hem niet tot het allerlaatste moment”, gaat Vettel verder. “Ik probeerde nog wat ruimte te laten. Om eerlijk te zijn had ik hem eerder verwacht. Ik probeerde niet om hem achter me te houden, want met Daniel was het al duidelijk dat het nutteloos was.”

“Ze waren duidelijk sneller op de nieuwere banden, waardoor ik mijn race niet wou verknallen. Maar hij maakte een fout, wat soms kan gebeuren. We hadden wind mee op het rechte stuk, waardoor het makkelijk is om een inschattingsfout te maken. Maar zijn fout had wel een serieus effect op mijn resultaat.”

Sebastian Vettel eindigde uiteindelijk als achtste, waardoor Lewis Hamilton die vierde werd tot op negen punten nadert van de Duitser.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België