Vettel: “Verstappen liet me helemaal geen ruimte”

07 oktober 2018 — Sebastian Vettel is niet te spreken over de aanrijding met Max Verstappen. Volgens Vettel liet Verstappen hem helemaal geen ruimte, iets dat hij ook bij Kimi Raikkonen deed.


“Ik wou overduidelijk hem in halen maar ik was zeker en vast niet wanhopig in mijn poging om dat te doen,” zei Vettel na afloop van de race. “Ik had ook het gevoel dat we sneller waren. Op het rechte stuk had hij problemen met de batterij en kwam ik dichterbij. Ik had een goede exit en de safety car hielp mij om dichterbij te komen.”

“Vervolgens was het gat er en van zodra hij mij zag probeerde hij te verdedigen. Ik zat echter langs de binnenkant en van zodra hij zich realiseerde dat ik dichtbij en naast hem zat probeerde hij om mij van de baan te pushen en dat op een moment en manier waarop je dat niet meer doet.”

Vettel verwees vervolgens naar het incident tussen Verstappen en Raikkonen in het begin van de race. Ter hoogte van de chicane liep het toen al een eerste keer mis met Verstappen.

“Kijk bijvoorbeeld naar Kimi. Verstappen rijdt naast de baan en komt terug. Indien Kimi gewoon rijdt dan rijden ze tegen elkaar. Het is niet juist om te verwachten dat de ander gewoon opzij gaat. We racen allemaal en de race is lang.”

“Volgens mij was het gat er, anders zou ik er niet voor gegaan zijn,” gaat Vettel verder. “Ik ben zonder problemen doorheen gans het veld gereden. Soms was het wat closer, soms was er wat meer marge.”

“Het is normaal dat het soms close is maar je moet wel altijd ruimte laten en in dit geval kon ik nergens naartoe gaan en raakten we elkaar.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België