Vettel vertrekt als vijfde en verwacht een goede race

26 november 2016 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich als vijfde voor de GP van Abu Dhabi. Daarmee start hij nog maar eens na zijn teamgenoot Kimi Räikkönen.


Sebastian Vettel, die in FP3 nog de snelste was, moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi genoegen nemen met de vijfde plaats. Hij was dan ook niet tevreden: “Ik had het moeilijk met de balans van de wagen. Op het einde ging het beter, maar de laatste sector van mijn laatste ronde was wat slordig. Ik zag wat rook van de wagen van Verstappen voor me, wat genoeg was om de concentratie even te verliezen.”

De kwalificatie verliep dus niet als verwacht voor de Duitser: “Na de derde vrije training hadden we wat meer verwacht. Niet om met Mercedes te strijden om pole, maar toch om Red Bull te verslaan. Ik denk niet dat we trager waren, maar we kregen de ronde niet voor elkaar wanneer dat nodig was. Misschien waren we te agressief in een poging om ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Morgen zou het beter moeten gaan.”

“Over het algemeen voelt de wagen goed aan en we slaagden erin om vandaag te verbeteren. Mercedes is wat ver weg, maar we hopen om voor Red Bull te eindigen. We starten op een zachtere bandencompound, wat ons een voordeel moet geven bij de start en de eerste ronde.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België