logo
 

Vettel verwijt Ferrari niets: “We verdienden beter dan dit, we maakten samen een foute keuze”

06 oktober 2018 — Sebastian Vettel neemt het team van Ferrari in bescherming nadat er tijdens Q3 een foute keuze werd gemaakt wat betreft de banden. Vettel kwalificeerde zich daardoor pas als negende.


“Het doet er niet toe wie de beslissing neemt over de keuze van de banden, we maakten allemaal samen de beslissing,” vertelde Vettel toen hem na afloop van de kwalificatie gevraagd werd wie de schuldige was voor de foute bandenkeuze aan het begin van Q3.

“Ik ging er mee akkoord. Het was een gezamenlijke beslissing. Vervolgens zagen we dat het de foute keuze was. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal.”

“Op dat moment leek rondjes maken met de intermediates het risico dat je moest nemen. Indien de regen iets vroeger het circuit had bereikt dan zouden we de helden geweest zijn,” zei Vettel terwijl het kort na afloop van de kwalificatie stevig aan het regenen was.

Vettel wacht nu van op de negende plaats een zeer moeilijke inhaalrace.

“Ik denk niet dat dit de plaats is die we verdienden. We beschikken over een betere snelheid dan de negende plaats. We moeten daar echter vertrekken en zien hoe het verloopt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België