Vettel verzocht stewards om Alonso’s manoeuvre te onderzoeken

12 september 2011 — Vettel verloor bij de start de leiding aan Alonso maar kon bij de herstart vrij snel terug aan de Ferrari voorbijgaan. Daarbij werd het wel even spannend toen Vettel gedwongen werd om even het gras op te zoeken. Vettel, zo blijkt nu, heeft na de wedstrijd de stewards om een onderzoek verzocht.

image

Vettel pakte in Monza de overwinning en daarbij ook zo goed als zeker de titel in 2011. Toch weerhield dat hem er niet van om na de race te gaan klagen bij de stewards. Hij wilde weten of de bewegingen die Alonso maakte bij het inhaalmanoeuvre wel volgens het boekje waren en de Spanjaard eigenlijk geen sanctie was ontlopen.

Het inhaalmanoeuvre dat Vettel op Alonso plaatste, is er eentje dat ongetwijfeld in alle samenvattingen of hoogtepunten van het seizoen zal te zien zijn. Om vingers bij af te likken waarbij menig fan op het puntje van de zetel zal gezeten hebben, vol spanning uitkijkend naar hoe het zou aflopen.

“Ik besliste spontaan om naar de linkerkant te gaan en ik dacht bij mezelf ik hoop dat hij me gezien heeft want hij bleef maar naar links komen” zegt Vettel die het inhaalmanoeuvre beschrijft, “Er was niet veel ruimte, ik bleef op het gas duwen en gelukkig opende de bocht zich terug. Ik had twee wielen in het gras.”

“Toen we zij aan zij lagen kwam er een nieuw gevecht, wie zou er het eerst op de rem gaan staan? Ik remde voor hem, hij ging vrij laat in de remmen, maar ik had de binnenkant van de bocht en ik was opgelucht dat ik hem gepasseerd was.”

Alonso had zich tijdens de pers conferentie al geëxcuseerd bij Vettel, al was de uitleg die de Ferrari piloot erbij gaf vrij duidelijk over het waarom :“Wij hebben niks te verliezen in onze gevechten met Sebastian. Hij leidt het kampioenschap met 100 punten of zoiets, dus wanneer we moeten verdedigen, zijn we ook iets harder met hem. Sorry.”

Of de stewards ingegaan zijn op de vraag van Vettel, is niet geweten. Er zijn alleszins geen sancties tegen Alonso uitgesproken.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image