logo
 

Vettel: “Vijf titels voor Hamilton is ongelofelijk”

30 oktober 2018 — Sebastian Vettel had veel lof voor Lewis Hamilton, nadat hij voor de vijfde keer wereldkampioen werd, één keer meer dan de Duitser zelf. Vettel kijkt er alvast naar uit om volgend jaar opnieuw met Hamilton te strijden.


Tijdens de GP van Mexico werd de hoop van Sebastian Vettel op de titel volledig de grond in geboord wanneer hij niet wist te winnen en Hamilton vierde werd. Hoewel Vettel nog de titelfavoriet leek halfweg het seizoen, kon hij het niet waarmaken door een reeks fouten tijdens de laatste negen races.

Nadat Vettel tweede werd in Mexico, ging hij meteen Hamilton opzoeken om hem te feliciteren. Achteraf maakte Vettel ook bekend wat hij tegen de vijfvoudig wereldkampioen zei.

“Ik deel niet graag, maar ik feliciteerde hem natuurlijk. Ik vind dat hij uitzonderlijk goed reed dit jaar”, zei Vettel. “Uiteindelijk ging het één van ons worden, dus ik vertelde hem dat hij het verdiende en ervan moest genieten. Nummer vijf is immers iets ongelofelijks”, waarbij Vettel ook verwijst naar zijn racenummer.

“Verder zei ik dat hij volgend jaar moet blijven vechten, want ik wil tegen de beste Hamilton racen.”

Hoewel het er langer zat aan te komen dat Vettel geen wereldkampioen ging worden, zei Vettel dat het toch moeilijk was om te aanvaarden.

“Het is een verschrikkelijk moment”, zei Vettel. “Je steekt er veel tijd en werk in, maar je zag het inderdaad al aankomen. Ik hou echter geen rekening met de wiskunde. Je probeert immers zo goed mogelijk je best te doen. Het is nu de derde keer in mijn carrière dat ik zo de wereldtitel mis, maar elke keer is het een ontgoocheling.”

“Dat zijn geen leuke momenten, maar je moet niet reflecteren op één dag, maar wel het hele jaar. We hebben onze kansen gehad en sommige gebruikten we niet. Uiteindelijk was het niet goed genoeg voor de wereldtitel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België