Vettel vooral tevreden over teamresultaat

05 september 2015 — Sebastian Vettel mag morgen voor het eerst in een rood pak aan de GP van Italië beginnen. Dit zal hij doen vanaf de derde plaats.

image
Sebastian Vettel eindigde de kwalificatie van de GP van Italië op de plaats waar hij ondertussen gewoon is om te eindigen in de race, als derde. Een goede startplaats dus om zijn eerste race voor Ferrari op eigen bodem aan te vatten. De Duitser moest wel zijn Finse teamgenoot Räikkönen voor zich dulden, maar wist wel landgenoot Rosberg achter zich te laten.

“Het is speciaal om als Ferrari rijder over het circuit van Monza te rijden. Dat we hier als tweede en derde starten morgen is natuurlijk een fantastisch resultaat. Dat het gat met Lewis Hamilton niet al te groot is, is ook goed nieuws.”

Verder vertelt Vettel dat het een bijzonder gevoel geeft om in een rood pak van Ferrari in Italië te racen. “Het voelt erg anders aan dan alle andere GP’s die ik tot nog toe heb gereden. Ik hoop dat we de Ferrari fans morgen blij kunnen maken met een gelijkaardig resultaat, of zelfs wat beter”, klinkt het bij Sebastian Vettel.

“Ik zou het niet erg vinden mocht Lewis morgen niet voor ons eindigen”, lacht Vettel. Verder benadrukt de viervoudig wereldkampioen wel dat ze realistisch moeten blijven. “We mogen dromen (van de overwinning), maar we moeten wel realistisch blijven. We zullen morgen in ieder geval het onderste uit de kan halen.”

Sebastian Vettel hoopt een vierde overwinning te behalen op Monza. In 2008 won hij zijn eerste race in Italië in een Toro Rosso. Fernando Alonso won meteen de GP van Italië tijdens zijn debuutseizoen, iets wat Vettel maar al te graag ook wil doen.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België