Vettel vreest dat Red Bull ook in 2015 niet voorin zal kunnen meestrijden

10 juli 2014 — Sebastian Vettel beleeft een baalseizoen. De Duister veroverde de voorbije vier seizoenen de wereldtitel maar komt nu zelfs amper in de buurt van een podiumplaats. Meer zelfs, Vettel vreest dat Red Bull mogelijk ook volgend jaar hetzelfde zal meemaken.

image
Vettel en Red Bull zijn op achtervolgen aangewezen nadat het al van bij de eerste wintertest mis liep. Betrouwbaarheidsproblemen en een gebrek aan competitiviteit, zo kan je de twee pijnpunten van Red Bull en motorpartner Renault het best omschrijven.

Je zou haast denken dat Red Bull en Vettel wensen dat het huidige seizoen zo snel mogelijk voorbij is, zodat ze er volgend jaar opnieuw kunnen staan en meestrijden voor de titel, maar Sebastian Vettel vreest dat Red Bull ook volgend seizoen eventueel in de middenmoot verzeild zal geraken.

“Het is moeilijk om te zeggen of we volgend jaar wel voor de titel zullen kunnen strijden. De kloof is momenteel zeer groot en we hebben ze sinds de eerste race niet echt kunnen verkleinen,” blikt Vettel alvast vooruit naar volgend seizoen. “We hebben heel wat zaken geprobeerd om onze situatie te verbeten maar telkens is de conclusie dezelfde. We hebben nood aan grotere stappen vooruit bij de ontwikkeling van onze wagen. Ik denk dat we tegen het einde van het seizoen beter zullen kunnen inschatten hoe onze winter zal verlopen.”

Een bijkomend probleem voor Vettel is dat zijn nieuwe teamgenoot, Daniel Ricciardo, hem al enkele keren het nakijken gaf. Vettel staat momenteel zesde in de wk-tussenstand met 70 punten terwijl Daniel Ricciardo derde staat met 98 punten, en dan mag Vettel nog blij zijn dat Ricciardo na afloop van de GP van Australië gediskwalificeerd werd en zijn tweede plaats verloor.

2014 is dan ook een erg uitdagend seizoen voor Vettel en de Duitser vreest overduidelijk dezelfde moeilijkheden in 2015 ...

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België