Vettel was redelijk zeker van de polepositie: “Ik wist dat het erin zat”

21 juli 2018 — Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie enorm blij dat hij de polepositie voor de GP van Duitsland had veroverd. Vettel was er naar eigen zeggen van overtuigd dat hij op de Hockenheimring de pole kon veroveren.


“Tijdens Q1 voelde ik dat het in de wagen zat om de pole te veroveren,” blikt Vettel terug op zijn kwalificatie. “Soms weet je het gewoon, maar je moet het nog steeds doen.”

Nadat hij in Q3 tijdens zijn eerste snelle run de voorlopige polepositie claimde ging Valtteri Bottas in zijn tweede run net iets sneller dan Vettel. De Duitser was er echter van overtuigd dat hij tijdens zijn tweede run nog iets sneller kon en zo geschiedde ook.

“Voor mijn laatste snelle rondje wist ik dat ik nog iets sneller kon, ik slaagde erin om er alles uit te persen. Het ging steeds beter!”

Voor het eerst sinds 2010 slaagde Vettel erin om voor zijn thuisrace in Duitsland de polepositie te veroveren. Nu moet hij het uiteraard morgen nog zien af te maken tijdens de race.

“Het was geweldig om zoveel rode vlaggen te zien, Ferrari-vlaggen, om zoveel steun te krijgen, overal Duitse vlaggen. Ik zit nog vol adrenaline, ik ben zeer blij.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België