Vettel: “We krijgen een vals beeld van Räikkönen’s vorm”

05 mei 2018 — Sebastian Vettel gelooft dat we de laatste jaren een vervormd beeld krijgen van de vorm van Kimi Räikkönen in de Formule 1. De Duitser zegt dan ook dat de strijd binnen Ferrari niet zo éénzijdig is als het blijkt.

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Sinds de intrede van Vettel bij Ferrari in 2015, heeft Vettel tien grote prijzen gewonnen, terwijl Räikkönen nog steeds op zoek is naar die eerste overwinning sinds zijn terugkeer in 2014.

In 2018 startte Räikkönen zijn seizoen op een goede manier, dichtbij Vettel in het kampioenschap, waardoor Ferrari net boven Mercedes staat in de strijd bij de constructeurs.

Vettel waarschuwt dan ook om niet alleen naar de resultaten te kijken, maar wat dieper te kijken om de onderlinge strijd met zijn teamgenoot in kaart te brengen.

“Dit jaar is het al steeds erg spannend geweest. Om eerlijk te zijn denk ik dat hij op vrijdag steeds de betere was.”

“Soms had ik het moeilijk om de wagen te begrijpen en aan te voelen. Kimi is een ongelooflijk talent en hij is in staat om deze problemen te vermijden.”

“Wanneer je kijkt naar de voorbije jaren, dan is het beeld dat je krijgt van Kimi’s vorm vervormd. Het is zeker niet zo éénzijdig als het lijkt wanneer je enkel naar de resultaten kijkt.”

Kimi Räikkönen heeft er toch een andere kijk op. “Het is enkel het eindresultaat dat telt. Al de rest is niet belangrijk. De mensen waarmee we dagelijks werken weten wat er binnen het team gebeurt. Het kan me niks schelen dat mensen denken dat ik traag ben. Ik weet waar we mee bezig zijn.”

Na een dramatische eerste ronde in Bakoe, wist Räikkönen toch zijn beste resultaat van het seizoen te boeken met een tweede plaats. “Ik reken niet op geluk. Uiteindelijk krijg je toch wat je verdient, op een bepaalde manier.”

“Het belangrijkste is dat ik blij ben met onze snelheid. Ik ben er zeker van dat we nog beter kunnen doen als we erin slagen om alles goed voor elkaar te hebben.”

De huidige vorm van Räikkönen zorgt ervoor dat de deur op een kier staat om nog één jaar verder te doen in de Formule 1. Ook Ricciardo wordt de laatste tijd vaak gelinkt aan het tweede zitje bij Ferrari. Maar mochten de Duitser en Australiër opnieuw een rijdersduo vormen, dan zorgt dat wel voor extra dynamiek bij de Scuderia.

“We zijn een goed duo”, vertelt Vettel over Räikkönen. “Er is geen enkel probleem tussen ons. Dat is een erg goede bonus voor het team en voor ons, om te genieten van het racen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België