Vettel: “We kunnen Hamilton onder druk zetten”

15 juli 2017 — Sebastian Vettel denkt dat hij samen met teamgenoot Kimi Räikkönen polesitter Lewis Hamilton onder druk kan zetten tijdens de GP van Groot-Brittannië.


Sebastian Vettel reed de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de Britse GP, na Hamilton en Räikkönen. Door de gridstraf van Valtteri Bottas moet Hamilton dus alleen de strijd aangaan met beide Ferrari-rijders.

“Morgen zullen er mogelijkheden zijn”, klinkt WK-leider Vettel na de kwalificatie. “Het is het doel om hem onder druk te zetten. Hij is het hele weekend al snel, maar wij hadden vandaag ook een positieve dag.”

Vettel klaagde tijdens de kwalificatie op het circuit van Silverstone over de temperatuur van de banden. “Ik was wat voorzichtig in de eerste sector. De banden waren niet op de optimale temperatuur. Het team moest gezien hebben dat ik tijdens mijn opwarmronde in het verkeer terecht ging komen. Het was dus niet ideaal, maar het is een goed resultaat. Het belangrijkste is dat de wagen goed is. We verbeterden vandaag en ook morgen zou het beter moeten gaan.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België