logo
 

Vettel: “We kunnen tevreden zijn”

01 februari 2015 — Sebastian Vettel, die vandaag officieel zijn debuut maakte voor Ferrari, sloot de eerste testdag op het circuit van Jerez af als eerste. De Duitser spreekt dan ook over een positieve eerste kennismaking met de SF15-T.

image
Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel gaat er vanaf de eerste dag vol voor bij zijn nieuwe team. Hij plaatste zijn rode bolide helemaal bovenaan de rangschikking. Hij legde zijn snelste rondje van de dag af op de medium band. Hij reed een rondje in 1 minuut 22.620 seconden, wat bij het begin van de tests weinig prijsgeeft over het potentieel van de Scuderia of van de concurrentie.

Maar Vettel heeft een tevreden gevoel na zijn eerste werkdag bij de Italiaanse renstal: “Volgens mij mogen we tevreden zijn met wat we vandaag hebben gepresteerd. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om een degelijk aantal ronden af te leggen.” Ferrari bleef wel niet gespaard van kleine problemen op deze eerste testdag. “Er waren een aantal problemen met de telemetrie, maar daarvoor zijn we naar Jerez afgezakt, om te testen. Het was leuk geweest mochten we in staat zijn geweest om meer ronden te rijden. Maar we kunnen spreken van een vrij goede dag.”

Daarnaast schenkt Vettel niet al te veel aandacht aan zijn tijd die hij vandaag heeft neergezet. “Het belangrijkste is dat je in deze periode vooral veel ronden rijdt. Welke tijd je daarbij neerzet, is minder belangrijk. Maar ik ontken niet dat het altijd een fijn gevoel is om bovenaan de lijst te staan.”

Vettel zou morgen graag wat meer ronden willen rijden. Hij kijkt immers naar de prestaties van Mercedes. “Mercedes blijft, net als vorig jaar, het referentiepunt. We kunnen ons dus nog verbeteren op het vlak van het aantal gereden ronden. Mercedes reed vandaag meer dan 150 ronden. Dus je kan ervan uitgaan dat ze over een erg betrouwbare wagen beschikken. Hopelijk is de wagen wel niet zo snel als vorig jaar. Maar het zou me verbazen als hun wagen niet even sterk als vorig jaar.”

Morgen kruipt Vettel opnieuw achter het stuur. Vanaf dan neemt zijn teamgenoot en vriend Kimi Räikkönen het stuur over voor de laatste twee testdagen in Jerez de la Frontera.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België