logo
 

Vettel: “We liggen voor op schema”

05 augustus 2015 — In gesprek met het blad 'Sport Bild' laat Sebastian Vettel weten dat zijn team Ferrari op de plannen vooruit loopt om terug helemaal vooraan te rijden.

image
Sebastian Vettel maakte afgelopen winter de overstap van Red Bull naar Ferrari met als doel om terug races te winnen en wereldkampioen te worden. Hij wil Ferrari terug op de kaart zetten, want het Italiaanse team staat al een tijdje droog wat betreft een titel. De Scuderia behaalde met Kimi Räikkönen haar laatste rijderstitel in 2007. Een jaar later werd Ferrari nog wereldkampioen bij de constructeurs.

Sebastian Vettel wist op voorhand dat het enige tijd zal duren voordat Ferrari opnieuw bovenaan de lijst staat, maar volgens de Duitser lopen ze voor op hun schema. “We wonnen in de tweede race meteen al een GP en we behaalden al meerde podiumplaatsen. Hoewel we tijdens de winter heel wat veranderden, liggen we voor op ons schema”, zo zegt Vettel die derde staat in het WK.

De Duitser won ook de GP van Hongarije, de laatste voor de zomerpauze. Zo heeft Ferrari reeds haar twee opgestelde overwinningen beet. Aan het begin van het jaar lieten Marchionne en Arrivabene immers weten dat het team tevreden is met twee overwinningen. Nu het seizoen nog maar halfweg is, heeft het team nog een half jaar om haar verwachtingen te overstijgen met nog een overwinning.

Sebastian Vettel won na tien Grote Prijzen twee races (Maleisië en Hongarije) en stond daarnaast nogmaals vijf keer op het podium. De Duitser denkt dan ook dat de plannen die hijzelf en Ferrari stellen zeker haalbaar zijn, ook al zijn ze ‘zeer ambitieus’. “Ik zie veel potentieel binnen het team, dus waarom niet?”.

Vettel weet ook dat Ferrari, om kampioen te worden, Mercedes moet verslaan. “Dat zal niet makkelijk worden”, zo vertelt Vettel. “Maar we komen wel steeds dichter bij hen. Op een gegeven moment zullen de plaatsen omgewisseld zijn”, klinkt een strijdvaardige Duitser.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België