Vettel: “We moeten Mick Schumacher zijn ding laten doen”

21 januari 2019 — Sebastian Vettel laat weten dat niemand Mick Schumacher onder druk moet zetten en dat iedereen hem zijn eigen ding moet laten doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Mick Schumacher was aan Sebastian Vettel gekoppeld om de eer van Team Germany te verdedigen tijdens de Race of Champions Nations Cup die dit jaar doorging in Mexico. Het tweetal moest in de finale de duimen leggen tegenover het Team Nordic bestaande uit Tom Kristensen en Johan Kristoffersson.

De twee Duitsers beleefden plezier en Sebastian Vettel, die al meerdere keren met Schumacher senior de Race of Champions op zijn naam wist te schrijven liet het niet na om de loftrompet te steken over zijn jonge teamgenoot.

“Ik herinner me nog mijn eerste optreden en hoe ik opkeek naar Michael Schumacher,” aldus Vettel. “Nu ben ik wat ouder en vorm ik een team met Mick.”

“We weten allemaal dat het nog specialer zou kunnen zijn indien Michael zijn zoon hier aan het werk zou kunnen zien. We missen hem allemaal maar ik ben er zeker van dat hij trots is op Mick.”

Afgelopen weekend werd ook bekendgemaakt dat Mick Schumacher deel zal uitmaken van de Ferrari Young Driver Academy en Sebastian Vettel wenst zijn landgenoot alvast veel succes toe.

“Het is geweldig voor hem, ik hoop dat hij lang bij ons blijft en dat hij op een dag misschien naast me rijdt. Of misschien kan ik mijn stuurtje misschien aan hem doorgeven als ik op een dag zal stoppen.”

Maar hij hoopt ook dat de verwachtingen realistisch zullen blijven.

“We mogen Mick niet te veel druk opleggen en hem zijn eigen weg laten zoeken,” vertelt Vettel aan ‘Gazzetta dello sport.’ “Persoonlijk denk ik dat als we hem zijn ding laten doen dat hij een ster kan worden.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België