Vettel: “We zitten met veel vragen en weinig antwoorden”

01 maart 2018 — Volgens Sebastian Vettel blijft Mercedes favoriet voor het nieuwe F1-seizoen, al is het tegelijkertijd ook moeilijk om de onderlinge krachtsverhoudingen in te schatten.

Hot and cold at the same time. #F1Testing #ScuderiaFerrari #SF71H #Seb5 #F1 #Ferrari #PrancingHorse

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de F1-tests de teams vergelijken is sowieso al moeilijk maar door de slechte weersomstandigheden deze week is het nog moeilijker dan anders. Toch is het volgens Sebastian Vettel duidelijk, Mercedes blijft volgens hem favoriet.

“Ik denk dat de situatie nog steeds hetzelfde is, ik denk dat Mercedes favoriet is en indien we ons dicht, zeer dicht bij hen kunnen bevinden, dichter dan vorig jaar, dan zou dat geweldig zijn. Vervolgens zien we wel,” zei Vettel vandaag tegenover de verzamelde pers in de F1-paddock. “Het is een lang jaar. Het is maart en we gaan door tot en met eind november. Het is dus nog erg lang tot het einde van het seizoen.”

Vettel werd vervolgens gevraagd of Ferrari een even grote stap vooruit kon zetten als vorig jaar.

“Alles is mogelijk maar om echt op deze vraag te antwoorden: ik weet het niet,” antwoordde Vettel. “Tot dusver ziet alles er oké uit maar iedereen heeft nog maar zeer weinig kunnen rijden. Het is dus moeilijk om in te schatten hoe de onderlinge verhoudingen zijn.”

“Om eerlijk te zijn is dat tijdens de eerste testweek eigenlijk niet zo belangrijk. Je wil er gewoon voor zorgen dat de wagen rijdt. Dat is echter moeilijk gebleken aangezien er niet zoveel gereden kon worden.”

Ferrari, en bij uitbreiding al de F1-teams, gaan de tweede test echter met heel wat vragen tegemoet.

“We gaan volgende week met veel vragen en weinig antwoorden tegemoet,” aldus Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België