logo
 

Vettel: “Ze probeerden het soms vuil te spelen maar wij zijn kampioen”

25 november 2012 — Sebastian Vettel heeft zijn derde wereldtitel op rij behaald, al zag het er bij momenten bijzonder slecht uit voor de Duitser. Vettel kroont zich vandaag echter tot jongste drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 ooit.

Vettel en Red Bull konden vandaag alleen maar verliezen. En dat deden ze bijna nog ook. Vettel kwam in de openingsronde van de race immers in aanrijding met Bruno Senna. Voor Bruno Senna zat de race erop, Vettel kende een geluk bij een ongeluk en kon zijn race verderzetten.

De Duitser verloor op dat moment virtueel de titelstrijd maar er waren nog ruim 70 ronden te gaan . En er zou inderdaad nog veel gebeuren. De Duitser wist zich uiteindelijk terug naar voor te knokken, ook al had zijn RB8 de nodige schade opgelopen tijdens de aanrijding.

Na afloop van de race en bij het bereiken van de zwart-wit geblokte vlag kon de Duitser zijn feestje om de derde wereldtitel beginnen.

“Het was een ongelofelijke race. Ze probeerden vandaag echt alles om het ons moeilijk te maken,” zei Vettel na afloop van de race. “Wanneer je in de wagen zit en je draait je wagen in de vierde bocht, wel dat is niet het meest comfortabele gevoel. Ik kende heel wat geluk dat geen enkele andere wagen mij raakte.”

Volgens Vettel toonden hijzelf en het team tijdens de inhaalrace op weg naar de titel dat ze heel wat maturiteit en vastberadenheid hebben.

“Ik denk dat het mijn moeilijkste race ooit was. We bleven er echter in geloven en we bleven onszelf,” voegde Vettel eraan toe. “Heel wat mensen propeerde vuile truuks. Enkele zaken die volgens ons erover gingen, maar we bleven geconcentreerd. We gingen ervoor en pushten tot het einde.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België