Vettel: “Zien wat de banden tijdens de race doen”

17 maart 2013 — Sebastian Vettel pakte de eerste pole van het seizoen, maar durft zich nog niet uit te spreken voor de race. image

De wisselende weersomstandigheden waren volgens de Duitser zeker niet gemakkelijk in te schatten. Toen de drievoudige wereldkampioen buitenreed was de baan al grotendeels droog. De meeste rijders, en dus ook Vettel, stonden tijdens hun eerste run in Q3 op intermediates, alvorens over te stappen op de superzachte band.

“Vrijdag zat de balans op de wagen al erg goed, en vandaag was dat opnieuw het geval. Ik kon goed aanvallen. Omdat ik de poleposition al vasthad, heb ik mijn laatste ronde afgebroken.” legt Vettel uit. Voorspellingen voor de race durft de jonge Duitser echter nog niet doen, omdat de weersomstandigheden compleet anders zijn dan ze hadden verwacht.

“Het is kouder dan we hadden verwacht. Om die reden is het niet te voorspellen hoe de banden zich tijdens de race zullen gedragen. Houden ze het een paar rondjes uit, of doen we wat langer met de banden, we weten het niet. We zullen het moeten doen met wat we hebben.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België