Vettel ziet patroon in prestaties van SF90: “Komende weken worden cruciaal”

22 april 2019 — Sebastian Vettel meent dat Ferrari en hijzelf de nieuwe F1-bolide steeds beter beginnen te begrijpen. Na de eerste drie races ziet Vettel naar eigen zeggen een patroon en begint men in te zien wat noodzakelijk is om de prestaties te verbeteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben een zeer sterke wagen, daar is niets mis mee, ik denk gewoon dat we hem nog niet op een bepaald niveau krijgen, vooral wat mezelf hier en daar betreft,” aldus Vettel.

“Ik ben nog niet helemaal tevreden met hoe we begonnen zijn. De eerste drie circuits zijn overduidelijk compleet verschillend, ook de omstandigheden waren compleet verschillend.”

“Ik vind echter dat we een bepaald patroon beginnen te zien, zeker tijdens een raceafstand. We begrijpen wat we nodig hebben, wat ik nodig heb, om echt het potentieel uit de wagen te halen.”

“De voorbije weken maar ook de komende weken zullen cruciaal zijn voor ons om te begrijpen in welke richting we de komende maanden uitgaan.”

Opmerkelijk genoeg laat Sebastian Vettel doorschijnen dat hij vooral zelf veel problemen heeft om voldoende potentieel uit de F1-bolide van Ferrari te halen. De Duitser lijkt in vergelijking met teamgenoot Charles Leclerc ook meer problemen met de SF90 te ondervinden, iets dat toe te schrijven zou zijn aan de compleet andere rijstijl.

“Seb en ik hebben twee zeer verschillende rijstijlen,” aldus Leclerc. “We hebben dan ook wat wijzigingen aan de wagen nodig en een ietwat verschillende balans. Ik ga niet te veel in detail gaan maar we hebben allebei een ietwat verschillende wagen nodig.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België