logo
 

Vettl: “Ik was snel genoeg voor de pole”

22 september 2012 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich vanmiddag slechts als derde maar de Duitser is ervan overtuigd dat hij de snelheid had om de pole te kunnen veroveren.

Vettel heeft na zijn opgave in Monza eigenlijk nood aan een overwinning om zich terug in de titelstrijd te kunnen mengen. De Duitser start morgen als derde, wat uiteraard heel wat mogelijkheden biedt voor de race. Vettel is redelijk tevreden met zijn derde startpositie maar toch zat er volgens hem meer in. Zelfs de pole behoorde tot de mogelijkheden.

“Ja, ik ben een beetje teleurgesteld, zeker over Q3. Ik weet niet hoe het komt dat we de kleine stap voorwaarts niet konden zetten,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “De derde positie is echter goed. Het wordt morgen een lange race en alles is mogelijk”.

“De snelheid is er zeker en vast maar wanneer je die laatste stap niet kan nemen tijdens de kwalificatie dan is dat erg jammer. De snelheid was er immers maar het kwam er niet uit,” voegde Vettel er nog aan toe.

Punten behalen is morgen cruciaal voor Vettel. De Duitser moet proberen om de race te winnen of toch op zijn minst zo veel mogelijk punten in te lopen op Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België