VIDEO: Adrian Newey crasht met zijn Lamborghini

08 juni 2013 — Adrian Newey mag dan wel de beste ontwerper uit de Formule 1 genoemd worden, regelmatig neemt hij ook zelf eens deel aan een race en dat loopt niet altijd goed af ...

Afgelopen zondag nam Adrian Newey voor het eerst sinds september vorig jaar deel aan een race. Tijdens de opwarmingsronde liep het echter fout voor de ontwerper van Red Bull. Newey verloor de controle over zijn Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo en reed met zijn wagen tegen de muur.

Met het schaamrood op de wangen zal Newey de volgende keer wanneer een wagen van het team door een crash beschadigd wordt ongetwijfeld net iets meer begrip tonen dan vroeger. Vettel en Webber konden er in Canada alvast eens hartelijk om lachen toen journalisten hen om een mening vraagden.

“Zoiets gebeurt nu eenmaal bij amateurs, maar ook af en toe bij ons. We hopen echter dat het op een moment gebeurt wanneer niemand het ziet,” zei Sebastian Vettel met een grijns op het gezicht.

Maar ook teamgenoot Mark Webber reageerde laconiek op de gebeurtenis: “Wanneer ik auto’s zou ontwerpen dan zouden ze er ook niet goed uitzien, dus kan hij ook gerust slecht rijden,” aldus Webber.

Hieronder twee video’s van de crash van Adrian newey met zijn Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België