VIDEO: Christian Horner reageert op diskwalificatie

16 maart 2014 — Red Bull Racing kan absoluut niet lachen om de beslissing van de FIA om Daniel Ricciardo uit de uitslag van de race te schrappen. image

In onderstaande video geeft Christian Horner aan dat het team onmiddellijk in beroep gaat tegen de beslissing, omdat Red Bull naar eigen zeggen volledig binnen de regels handelde. De Britse teambaas geeft ook aan dat Red Bull juist in beroep gaat omdat ze heilig overtuigd zijn van hun standpunt.

Horner legt nogmaals uit dat er tijdens het hele weekend, alsook tijdens het voorbije winterseizoen, al problemen waren met de sensoren die door de FIA voorzien werden. Die sensoren meten het brandstofverbruik tijdens de race. Dat mag niet hoger liggen dan 100 kilogram. Vorig seizoen lag die grens nog op 150 kilogram, maar ook toen moesten meerdere rijders regelmatig van het gas om benzine te sparen.

De 1.6 V6 Turbo moet een pak zuiniger met de brandstof omspringen dan de atmosferische 2.4 liter V8 van 2013, maar ook vandaag zagen we dat verschillende rijders brandstof moesten sparen. Daniel Ricciardo was één van de weinige rijders die over de boordradio te horen kreeg dat hij voluit kon gaan.

De Australiër en zijn team moesten zich echter na de race verantwoorden bij de stewards, omdat de RB10 te veel brandstof zou hebben verbruikt. Uiteindelijk werd Ricciardo gediskwalificeerd, wat meteen een nulresultaat betekent voor Red Bull Racing, na de vroege opgave van Sebastian Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België